top of page

Hoe vrouwen zwangerschapsyoga ervaren...

Véronique

Ik ben op 7 november bevallen van een flinke zoon Maxim. Tussen de weeën door kon ik me eigenlijk vrij goed ontspannen door de ademhalingstechnieken te gebruiken. De vroedvrouwen hebben me achteraf gecomplimenteerd dat ik me goed kon ontspannen tijdens de arbeid en dat de bevalling mede daardoor vlot is verlopen. En daar heeft de zwangerschapsyoga zeker een groot aandeel in gehad, dus  bedankt daarvoor! Ik had zelf ook het gevoel dat ik goed voorbereid was voor de bevalling. 

Helga

Mijn zwangerschap kreeg in de laatste week een onverwachte wending. Tien dagen voor Tore kwam brak ik met een val van de trap mijn voet. Even zag ik alles in het water vallen, maar toch kreeg ik de bevalling waar ik op gehoopt had. De rode draad door ons verhaal was ademhaling. Dankzij de ademhaling en vooral de golf heb ik de kracht en heling van een bevalling mogen ervaren. Jouw bijdrage daarbij is niet te miskennen. Nogmaals hartelijk bedankt voor de fantastische cursus, ik adviseer het alvast aan mensen rondom mij die zwanger zijn. Want ik hoop dat nog veel vrouwen de heling en de kracht van een bevalling mogen meemaken.

Isabelle

Op dinsdagochtend 13/9 is onze kleine Jane geboren. Maandagavond 12/9 was ik dus niet in de les omdat onze pruts al op komst was.
De bevalling ging naar mijn gevoel erg goed, ik heb écht veel gehad aan de ademhalingstechnieken uit de les en de weeën goed kunnen opvangen daardoor! Dankzij de ademhalingstechnieken en de rust die ik voelde tijdens de bevalling, heb ik er zelfs geen moment aan een epidurale verdoving gedacht. Toen leek me dat niets bijzonders, maar achteraf gezien ben ik daar toch heel erg trots op! 

Dank je wel, Joke!

Andrea

Hallo Joke, het is ons gelukt, bevallen zonder epidurale. De bevalling ging heel vlot, de vroedvrouw van de bRon was er om 18u. Toen had ik al 3 cm ontsluiting en om 20.20u had ik al 10 cm. De vroedvrouw zei dat ik wel heel goed kon loslaten en meegaan met de weeën. Dankzij de yoga en de individuele sessie bij jou, zag ik een natuurlijke bevalling weer helemaal zitten. Dank je.

Kim

Vooral de eerste deel van de weeën heb ik zeker kunnen opvangen met de ademhalingsoefeningen. Maar tussen 4 en 9 cm ontsluiting zat slechts een 30 à 40 minuten dus daar ben ik wel even in paniek geslagen, maar eens ik in het bevallingbad zat ging het weer veel beter.

Hanne

Ik heb een zalige bevalling gehad. Ik heb tijdens de arbeid echt veel gehad aan de yogaoefeningen. Heel erg bedankt daarvoor !

Sara

Zoals beloofd een mailtje om de geboorte van Casper te melden. Na de laatste yogales op 12 september (de dag dat mijn bevalling uitgerekend was), heeft hij ons nog 9 dagen laten wachten. Op een mooie eerste herfstdag op 21 september, om 8u25, kwam onze zoon ter wereld. En hij was het lange wachten zeker waard :-)

Het was een hevige bevalling (duurde 14u), maar dankzij de ontspanningstechnieken van de yogales en de massagetechnieken van mijn man en de vroedvrouw van Gent Bevalt is het me gelukt om zonder epidurale verdoving te bevallen :-)
Bedankt !

Sien

Het geboorteplan liep helaas helemaal anders dan ik had gehoopt. De bevalling moest worden ingeleid en na een arbeid van 18u (waarvan 10u zonder epidurale), moest er een spoedsectio  worden gedaan. We zijn blij dat hij er ondanks die lange arbeid en risicofactoren gezond is uitgekomen. Ik heb een fantastische zwangerschap gehad en ik ben ook zeer dankbaar dat ik dankzij de yoga oefeningen niet alleen fit en ontspannen bleef tot op het einde, maar dat ik ook zo lang weeën kon opvangen op een goeie manier. Ik kijk dus zeker niet terug met een slecht gevoel. Lars heeft een goede start gemaakt, lag al aan de borst binnen het kwartier na geboorte en komt nu weeral goed bij. Ik wil je nog eens heel erg bedanken voor de meegegeven bagage, en het bijdragen van je steen aan Lars zijn geboorteverhaal.

Frauke

De zwangerschapsyoga bracht me terug naar de essentie: het kindje in mijn buik. Het gaf me tijd om naar binnen te gaan, mijn baby te voelen en contact te maken. Dit was nodig tijdens de drukte die de zwangerschap soms is: combinatie met werk, voorbereiding op de bevalling, babyspullen verzamelen en ander geregel. De yoga met Joke liet toe dit even allemaal los te laten. De lessen hielden een mooie balans tussen ontspanning, oefeningen en tips voor de bevalling. Vooral de ademhalingsoefeningen hebben me geholpen tijdens de bevalling. Ik heb veel aan de zwangerschapsyoga gehad. Bedankt Joke!

Ella

Ik wou je nog eens bedanken voor de yogalessen in de lente. Ik heb er heel wat aan gehad in de voorbereiding naar en tijdens de arbeid, ook al is ons zoontje uiteindelijk met een spoedkeizersnede ter wereld gekomen.

Elisa

Bedankt voor de superfijne en goede lessen! Je bent een TOP-yogalerares!

Annelore

De zwangerschapsyogalessen waren voor mij telkens rustmomenten tijdens mijn zwangerschap. Er verandert zoveel op korte tijd dat het echt deugd deed om één keer in de week stil te staan en alles iets bewuster te voelen. De mama-baby yoga was een prachtig vervolg. Je komt terug met je kindje waar je al die tijd zo nieuwsgierig naar was. Ik kijk met veel warmte terug naar de lessen, bedankt Joke!

Elien

De lessen zwangerschapsyoga waren voor mij heerlijke momenten samen met mijn ongeboren dochtertje. Ik leerde er vooral even tot rust komen, leren ademen (letterlijk!). Tijdens mijn bevalling kon ik teruggrijpen naar aangeleerde technieken. De zwangerschapsyoga bewees  echt zijn nut. Het is niet altijd eenvoudig om 'activiteiten' te doen met je kleine baby'tje. Bij de mama & baby-yoga kon dit perfect. Een perfecte manier om aan zelfzorg te doen en dat terwijl je baby dicht bij jou is. Er is ruimte om te ontspannen, om oefeningen te doen, maar ook om gewoon mama te kunnen zijn. Blij dat wij erbij konden zijn! Bedankt Joke!

Jolien

De zwangerschapsyoga was voor mij een heerlijke wekelijkse afspraak voor bewust contact met mijn lichaam en baby'tje en met rust en ontspanning. Naar het einde toe leerden we steeds meer concrete houdingen en technieken voor de arbeid en de bevalling. Van de bevalling van mijn eerste kindje herinner ik me dat deze me, terwijl ik sowieso al overtuigd ben van de natuurlijke capaciteit van mijn lichaam om te bevallen, de tools in handen gaven om mijn lichaam te helpen en me comfortabel en krachtig te voelen. Nog eens dank voor de hele reeks! Intussen geniet ik hier thuis van de rust en van leuke momenten met mijn dochtertje!

Ellen

Omwille van herhaalde miskramen had ik een stressvolle zwangerschap en de relaxatie -en ademhalings-oefeningen hebben mij, ook thuis, geholpen om te ontspannen en mindful te zijn.  Anderzijds ben ik Joke heel dankbaar voor alle aangeleerde technieken om de bevalling zelf zo goed mogelijk te doorstaan. 
Door het wekelijks herhalen van oefeningen om de weeën op te vangen en door de raad en technieken van Joke is het mij zelfs gelukt om te bevallen zonder epidurale! 
Ook aan de partnerles hebben wij heel veel gehad, mijn man voelde zich veel ‘nuttiger’ en betrokken tijdens de bevalling.  Ik raad dan ook al mijn zwangere vriendinnen aan om deze lessen bij Joke te volgen :)

De mama-baby yoga was voor mij in de eerste plaats een moment om eventjes uit huis te zijn en alleen ‘op stap’ te gaan met mijn baby. Het aantal deelneemsters is beperkt waardoor er een rustige ongedwongen sfeer hangt. Er is letterlijk en figuurlijk ruimte om de baby eten te geven en te verversen bijvoorbeeld wanneer nodig. 
Er worden zowel oefeningen alleen uitgevoerd terwijl de baby gezellig toekijkt als oefeningen mét je baby’tje. Het maakt niet uit of die daarbij wakker is of slaapt, Joke stemt op het moment zelf wel af. 
Door de oefeningen leer je opnieuw tot jezelf komen en het is een moment om de stresserende eerste weken en momenten met een pasgeborene even te ‘vergeten’.

bottom of page