top of page

YOGATHERAPIE (individuele sessies)

Wat is yogatherapie?

Yogatherapie werkt aanvullend op de reguliere geneeskunde. Het is een holistische therapie die inwerkt op je lichaam, je mind en je ademhaling. Met je ademhaling als toegangspoort tot je mind werkt deze therapie ook goed bij mentale en emotionele klachten.

Je levensenergie kan terug stromen naar alle cellen van je lichaam en je kan je levenskracht terug voelen sprankelen. Yogatherapie is een langzaam proces: geleidelijk aan voel je verandering.


Als aanvulling op de reguliere geneeskunde werkt yogatherapie uitstekend bij vage rugklachten, hernia, frozen shoulder, whiplash, platvoeten, slaapproblemen, hormonale klachten, schildklierproblemen, ischias, vruchtbaarheidsproblemen, depressie, angsten, autoimmuunziekten, herstel bij kanker,  enz.

Prijs:

  • Eerste consult: 70 euro

  • Opvolgingsles: 55 euro

Hoe werk ik?

 

Individuele sessie

(70 euro voor 1,5-2u)


Tijdens deze sessies nodig ik je uit om eenvoudige bewegingen te doen. Deze sessie duurt makkelijk anderhalf tot twee uur omdat ik veel zal observeren: hoe je beweegt en hoe je ademt. Zo kan ik achterhalen waar er blokkades in je lichaam zitten. Op basis daarvan teken ik een individuele yogales voor je uit, volledig aangepast aan wat jij nodig hebt op dat moment. Ik pas de duur van de les aan, aan wat jij haalbaar vindt voor een dagelijkse oefening (van tien minuten tot een half uur). 

 

Als je deze les dagelijks beoefent, zal je snel een positief effect merken.
 

Follow-up

(55 euro per les van 1u) 


Als je de les een tijdje hebt beoefend, kom je terug voor follow-up. We bekijken welke effecten de les heeft gehad en waar we de les kunnen aanpassen, afhankelijk van wat je nodig hebt. Zo kan je de weg vrijmaken om je levensenergie terug te voelen sprankelen. 

Meer info via joke@conpatio.be

Docent

Docent

Joke Deraedt

Joke Deraedt (docent yoga- en zwangerschapsyoga) maakte kennis met verschillende yogatradities in binnen- en buitenland en voelde zich helemaal thuis bij de authentieke yoga in de traditie van T.K.V. Desikashar en Krishnamacharya (www.kym.org), waarin ze haar diploma yogadocent behaalde. Deze yogatraditie legt het accent op de individuele aanpassing van yogahoudingen.

Joke specialiseerde zich in zwangerschapsyoga en postnatale yoga (o.m. bij Lut van Melle) en voltooit momenteel de masteropleiding Yogatherapie onder leiding van Dr. N. Chandrasekaran, in de traditie van Krishnamacharya. Daarnaast blijft ze zich bijscholen in yoga en zwangerschapsgerelateerde thema's.

Joke volgde diverse meditatie­trainingen en behaalde het diploma Lichaamsgeoriënteerde Psychotherapie (beroepsopleiding New Man Academie, Nederland). Tijdens haar lessen en individuele sessies verweeft ze inzichten uit de yoga met die uit de lichaamsgerichte psychotherapie.

Ze is trotse mama van Lena, Merel (†) en Seppe.

bottom of page