top of page

MOEDERKESZALF

Zorg en ondersteuning aan mama's voor wie de roze wolk een donderwolk werd; vóór, tijdens of na de bevalling.

VOOR WIE

Heel je bevalling

 

Je bevalling is helemaal anders verlopen dan jij je had voorgesteld

Stilgeboorte

 

Je kindje is gestorven in je buik en stilletjes geboren (miskraam)

Sterrenkindje

 

Je kindje is tijdens of na de bevalling gestorven

____

WAT

Lichaamsgerichte psychotherapie

 

Door lichamelijke sensaties bewust waar te nemen, kom je bij dieperliggende thema’s die niet met gesprekstherapie (alleen) te behandelen zijn.

Yogatherapie

 

Yogatherapie is een holistische therapie. Door te kijken naar het geheel van lichaam, mind, ademhaling en diepere lagen kunnen ziekteklachten bij de bron worden aangepakt en blijft de genezing permanent. Yogatherapie werkt vooral via je ademhaling: de toegangspoort tot je mind. Daardoor werkt deze therapie ook goed voor mentale en emotionele klachten. Je levensenergie kan terug stromen naar alle cellen van je lichaam en je kan je levenskracht terug voelen sprankelen. Yogatherapie is een langzaam proces: geleidelijk aan voel je verandering en die verandering is permanent.

Moederkeszalf WEB.jpg

“Als een steen lang genoeg in de bedding van een rivier heeft gelegen,dan gebeurt er iets magisch: de vorm zal vanzelf veranderen.”

Praktisch

Individuele sessie
(70 euro voor anderhalf uur)

Tijdens deze sessies nodig ik je uit om eenvoudige bewegingen te doen. Ik observeer hoe je beweegt en hoe je ademt. Op basis daarvan teken ik een individuele yogales voor je uit, volledig aangepast aan wat jij nodig hebt op dat moment. Ik pas de duur van de les aan aan wat jij haalbaar vindt voor een dagelijkse oefening (van tien minuten tot een half uur). 
 

Als je deze les dagelijks beoefent, zal je snel een positief effect merken.
 

Follow up

(55 euro per uur) 


Als je de les een tijdje hebt beoefend, kom je terug voor follow-up. We bekijken welke effecten de les heeft gehad en waar we de les kunnen aanpassen, afhankelijk van wat je nodig hebt. Zo kan je de weg vrijmaken om je levensenergie terug te voelen sprankelen. 
 

Over mij

DSC_0723-2-cropped_edited.jpg

Joke Deraedt (°1976)

Mama van Lena, Merel (†) en Seppe

Ik hou van het leven, van de kleine wonderen en de blutsen en builen onderweg die me gemaakt hebben tot wie ik nu ben. Dankbaar voor alle ontmoetingen met mijn leraren en om mijn drie kinderen die me elke dag inspireren.

In 2012 stierf ons dochtertje Merel heel plots aan een agressieve vorm van acute leukemie. Ik ging door een rouwproces met een waaier van emoties dat rouwen met zich meebrengt. Met veel liefde en hulp van anderen en dankzij contact met de natuur,  dans, beweging, alleen zijn, vriendschappen,  yogatherapie en lichaamsgerichte psychotherapie kon ik het verlies beetje bij beetje verwerken en een plek geven. De wonde is geheeld met een litteken als herinnering aan haar korte, maar zeer prachtige, liefdevolle aanwezigheid op aarde. Nu gids ik andere vrouwen tijdens het rouwproces terug zachtheid en heling te ontdekkken in zichzelf. 


Merel is de bezieler van Moederkeszalf.

Opleidingen:

  • Yogatherapie: (2020-): 3-jarige specialisatieopleiding door Dr NC Chandrasekaran, zelf leerling van TKV Desikachar, zoon en leerling van Krishnamacharya

  • Yogadocent (2013-2017): 4-jarige yogaopleiding in de traditie van Desikashar en Krishnamacharya door Frans Moors en Filip Rigo, erkend door Belgische Yogafederatie en Federatie van Nederlandstaligen in België  

  • Zwangerschapsyoga en postnatale yoga (2011-2013): erkende bijscholing door Lut Van Melle

  • Bijscholing zwangerschapsyoga en postnatale yoga (2021): Dr NC

  • Supervisie en intervisietraject (2012-2014): bij Marjolijne Van Buren-Molenaar, Bodymind Opleidingen, Rotterdam

  • Big Mind Big Heart (2007): voice dialogue trainingsweek met Genpo Roshi

  • Geïntergeerde lichaamsgerichte psychotherapie (2006-2010): erkende 4-jarige beroepsopleiding neo-hypnotherapie, New Man Academie, Nederland

  • Maatschappelijk werker (1998)

Dank je voor je bericht!

bottom of page