Zwangerschapsyoga & Vini Yoga

Maak contact met de wijsheid van je lichaam om je voor te bereiden op je bevalling

Je draagt nieuw leven in je! Jouw lichaam vraagt om extra aandacht en zorg.
Zwangerschapsyoga nodigt je uit om tijd te nemen voor jezelf en je baby'tje. Je staat stil bij het wonder in je buik. Aangepaste yogahoudingen, ontspannen, genieten, contact maken met je baby, … Met je ademhaling als gids kom je innerlijk tot rust.

Deze lessen helpen je ook voor te bereiden op de geboorte van je kindje. De kunst is om je over te geven aan je baringsproces. Overgave is vertrouwen dat je lichaam intuïtief "weet" wat het moet doen tijdens de geboorte. Yoga helpt je om je lichaam beter te leren kennen en erop te vertrouwen. Bevallen hoef je niet te leren, je lichaam weet precies wat het moet doen. Yoga helpt je om contact te maken met die wijsheid. De houdingen en ademhalingstechnieken ondersteunen je tijdens de bevalling.

Je bereidt je voor op je bevalling: houdingen tijdens het bevallen, leren loslaten, omgaan met pijn, enkele praktische tips voor tijdens en na de bevalling. Tijdens één les is ook je partner welkom. Daarin leert je partner om je te ondersteunen tijdens de bevalling.. 

Wil je weten welke lessenreeksen binnenkort van start gaan?

Bekijk onze kalender >>

COVID19
We werken in kleine groepjes.
De ruimte is groot genoeg om de afstandsregels te kunnen respecteren. 


authentiek
kleine groep
huiselijke sfeer
aandacht voor elke vrouw

 
Dit is een traject van op elkaar voortbouwende lessen. Dankzij de yogahoudingen draag je zorg voor jezelf tijdens en na je zwangerschap.
Je voelt je verbonden met andere vrouwen. De groep bestaat uit max. 10 deelnemers.

Je proeft van verschillende methodes:
Aangepaste yogahoudingen (asana’s), ademhalingstechnieken, relaxatie, mindfulness, contact met je baby, ontspannende massage, positieve affirmaties, geleide meditatie... 
 

Docent

Joke Deraedt

Joke Deraedt (docent yoga- en zwangerschapsyoga) doorliep yogastages in verschillende tradities in binnen- en buitenland en koos uiteindelijk voor de authentieke yogaopleiding van T.K.V. Desikashar en Krishnamacharya (www.kym.org) waarin ze haar diploma behaalde. In deze yogatraditie wordt het accent gelegd op individueel aanpassen van de yogahoudingen. Ze specialiseerde zich in zwangerschapsyoga (Lut van Melle)

Joke volgde ook diverse meditatie­trainingen (mindfullness, vipassana, yoga meditatie)  en behaalde het diploma lichaamsgeoriënteerde psychotherapie (beroepsopleiding New Man Academie, Nederland). Joke verweeft inzichten uit de yoga met die uit de lichaamsgerichte psychotherapie.

Ze is trotse mama van Lena en Seppe.

Weten welke reeksen binnenkort van start gaan? Klik hier >>

 

Dank je voor je bericht!