top of page

Zwangerschapsyoga

Maak contact met de wijsheid van je lichaam om je voor te bereiden op je bevalling

Je draagt nieuw leven in je! Jouw lichaam vraagt om extra aandacht en zorg.
Zwangerschapsyoga nodigt je uit om tijd te nemen voor jezelf en je baby'tje. Je staat stil bij het wonder in je buik. Aangepaste yogahoudingen, ontspannen, genieten, contact maken met je baby, … Met je ademhaling als gids kom je innerlijk tot rust.

Deze lessen helpen je ook voor te bereiden op de geboorte van je kindje. De kunst is om je over te geven aan je baringsproces. Overgave is vertrouwen dat je lichaam intuïtief "weet" wat het moet doen tijdens de geboorte. Yoga helpt je om je lichaam beter te leren kennen en erop te vertrouwen. Bevallen hoef je niet te leren, je lichaam weet precies wat het moet doen. Yoga helpt je om contact te maken met die wijsheid. De houdingen en ademhalingstechnieken ondersteunen je tijdens de bevalling.

Je bereidt je voor op je bevalling: houdingen tijdens het bevallen, leren loslaten, omgaan met pijn, enkele praktische tips voor tijdens en na de bevalling. Tijdens één les is ook je partner welkom. Daarin leert je partner om je te ondersteunen tijdens de bevalling.. 

Wil je weten welke lessenreeksen binnenkort van start gaan?

Bekijk onze kalender >>

We werken in kleine groepjes.
De ruimte is groot genoeg om de afstandsregels te kunnen respecteren. 


authentiek
kleine groep
huiselijke sfeer
aandacht voor elke vrouw

Zwangerschapsyoga
Dit is een traject van op elkaar voortbouwende lessen. Dankzij de yogahoudingen draag je zorg voor jezelf tijdens en na je zwangerschap.
Je voelt je verbonden met andere vrouwen. De groep bestaat uit max. 10 deelnemers.

Je proeft van verschillende methodes:
Aangepaste yogahoudingen (asana’s), ademhalingstechnieken, relaxatie, mindfulness, contact met je baby, ontspannende massage, positieve affirmaties, geleide meditatie... 
DSC_0602.jpg

Individuele sessies

Tijdens een individuele les (al dan niet met partner) stemt onze yogadocente helemaal af op wat jij nodig hebt. Zo kan de focus liggen op ademhalingstechnieken, yogahoudingen tijdens de zwangerschap, houdingen voor bij de bevalling, relaxatie, omgaan met angst voor de bevalling enz.


Prijs: 70 euro per sessie (ong. anderhalf uur)

Docent

Docent

Joke Deraedt

Joke Deraedt (docent yoga- en zwangerschapsyoga) maakte kennis met verschillende yogatradities in binnen- en buitenland en voelde zich helemaal thuis bij de authentieke yoga in de traditie van T.K.V. Desikashar en Krishnamacharya (www.kym.org), waarin ze haar diploma yogadocent behaalde. Deze yogatraditie legt het accent op de individuele aanpassing van yogahoudingen.

Joke specialiseerde zich in zwangerschapsyoga en postnatale yoga (o.m. bij Lut van Melle) en voltooit momenteel de masteropleiding Yogatherapie onder leiding van Dr. N. Chandrasekaran, in de traditie van Krishnamacharya. Daarnaast blijft ze zich bijscholen in yoga en zwangerschapsgerelateerde thema's.

Joke volgde diverse meditatie­trainingen en behaalde het diploma Lichaamsgeoriënteerde Psychotherapie (beroepsopleiding New Man Academie, Nederland). Tijdens haar lessen en individuele sessies verweeft ze inzichten uit de yoga met die uit de lichaamsgerichte psychotherapie.

Ze is trotse mama van Lena, Merel (†) en Seppe.

Weten welke reeksen binnenkort van start gaan? Klik hier >>

Contact

Dank je voor je bericht!

bottom of page